16 Nisan 2011 Cumartesi

Yumurtalı Kaldirik


Malzemeler:

  • yarım kg. kaldirik
  • 1 büyük soğan
  • 1 domates veya kırmızı toz biber
  • 2 yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ


Yapılışı:

Kaldirikleri güzelce temizleyelim ve doğrayalım. (Kaldirikler ayıklanırken yarım limon parmaklara sürülürse ellerde kararma yapmaz) Bir tencerede iyice haşlayalım. Ardından tavaya soğanı yemeklik doğrayalım yağı ekleyerek kavurmaya başlayalım. Soğanlar öldükten sonra kırmızı toz biberi veya domatesi ekleyelim bir iki çevirdikten sonra kaldirikleri, tuzunu ekleyip kavurmaya devam edelim. İyice kavrulduktan sonra yumurtayı tam ortasına kıralım ve karıştırmadan kaldiriklerle kapatalım yarım dakika kadar bekledikten sonra karabiberini ekleyip karıştıralım.

Hiç yorum yok: