- 1 kg. karnabahar
- 150 gr. kıyma
- 2 soğan
- 1 büyük havuç
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
- sıvı yağ
Yapılışı:
Tencereyi ocağa alalım yağ ısınınca kıymayı koyalım. Kıyma kavrulana kadar soğanı küp küp doğrayıp tencereye alalım hemen arkasından soyulmuş havucu ortadan ikiye bölelim ve yanlamasına ince ince doğrayıp soğanlara ilave edelim üzerine tuzunu koyup karıştıralım. Bu arada başka bir tencerede ayıklanmış temizlenmiş karnabaharı bir iki dakika kaynatıp gazını alalım hemen süzelim. İyice kavrulan soğana domatesi ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra salçasını koyalım tekrar karıştıralım karnabaharı da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak suyu koyalım kısık ateşte 35-40 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder