14 Aralık 2011 Çarşamba

Kapuska Düdüklü Tencerede





Malzemeler:

Küçük boy beyaz lahana
2 kuru soğan
2 domates veya domates suyu veya 1 kaşık salça
1 çay bardağı pirinç
2 kesme şeker
tuz



Yapılışı:

Lahanayı ayıklanıp doğrayalım, iyice yıkayalım. Düdüklü tencereye yağ dökelim ocağı açalım. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alıp kavuralım. Domatesi ilave edip biraz daha kavurduktan sonra yıkanmış, süzülmüş lahanayı tencereye ilave edelim. Üzerine tuzunu gezdirerek dökelim, şekerini katalım. Lahananın hacmi inene kadar kavurmaya devam edelim. Rahat karıştırılır duruma geldikten sonra yıkanmış pirinci ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak suyunu ilave edelim karıştıralım. Düdüklünün kapağını kapatarak üzerindeki kulakçığı kaldıralım. Yüksek ateşte fıslama sesi duyuncaya kadar bekleyelim ve kapaktaki kulakçığı indirerek  kısık ateşte 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.....





Hiç yorum yok: