Evde ekmek yoksa, fırına gitmek zor geliyorsa işte o zaman kurtarıcım krep oluyor. Fazla yumurtalı sevmiyorum çünkü piştikten sonra yumurta kokusu oluyor yiyemiyorum. Krep tariflerini değiştirip deneye deneye kendime göre uyarladım. Üzerinede acıka sürdüm yanına çay ohhhhhhhh.......
Malzemeler:
1 yumurta
1 bardak süt
1 bardak su
4 kaşık tepeleme un
1 tatlı kaşığı şeker
karabiber
tuz
sıvıyağ
çay kaşığının ucuyla karbonat veya kabartma tozu
Yapılışı:
Geniş bir kabın içinde yumurta, şeker, tuz, karabiber çırpma teliyle iyice çırpılır. Süt ve su katılıp karıştırılır. Ardından kabartma tozu, un yavaş yavaş ilave edilip topaklanmadan akışkan hamur kıvamına getirelim. Krep tavasına bir çay kaşığı sıvı yağ koyup ocağa alalım. Tavayı sağa sola eğerek yağı dağıtalım. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya dökelim ve dökülen hamuru dağıtmak için tekrar tavayı sağa sola çevirerek hamuru yayıp pişirelim. Düz bir tahta kaşık yardımıyla arka tarafını çevirip pişirdikten sonra servis tabağına alalım. Kalan krep hamurunu da bitirene kadar pişirme işlemine devam edelim.
Not: Hamurdan 6 tane krep çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder