Malzemeler:
300 gr. kıyma
1 Paket makarna
3 domates veya domates suyu
tereyağ veya sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp kıymayı kavuralım. Domatesi rendeleyip kıymaya ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu ve tuzunu koyup kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edelim. Makarnaların yapışmasını engellemek için karıştıralım ve üzerine tereyağ ilave edelim, biraz altını kısıp kapağını kapatalım. Arada bir karıştırarak suyunu kontrol edelim. Eğer suyu az gelmiş ise soğuk su ilave ederek pişirmeye devam edelim. Yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Makarna suyunu tam çekmeden hafif sulu bırakın altını kapatın. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder