- 3 adet çupra
- 1 soğan
- 1 limon
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı
Yapılışı:
Çupralar iyice yıkanıp süzülür. İyice süzülen balıkları tuzla ovalım. Tepsiye fırın kağıdı serelim soğanları ay gibi ince ince bölelim elimizle ovalım ve tepsiye her balığın tam altına gelecek şekilde uzunlamasına serelim. Balıkları soğanların üzerine koyalım. Limonu ortadan ikiye bölelim yarısını 3 halkaya bölelim halkalarıda ikiye bölüp her balığın karnına ve üzerine yerleştirelim. Diğer yarım limonun suyunu zeytinyağı ve karabiberle çırpıp balıklara paylaştırak dökelim. Fırını 200 c ye ayarlayalım kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dakika kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder