Malzemeler:
- 1 bardak ılıktan sıcak su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı kuru maya veya 20 gr. maya
- yarım bardak sıvı yağ
- aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 bardak)
Sos için:
- 1 kaşık salça
- biraz ketçap (isteğe göre)
- yarım bardak su
- kekik
Üzerine:
- Kaşar rendesi
- Sucuk, sosis, biber, mısır, mantar, zeytin, turşu evde ne varsa kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Kuru maya ile yapacaksanız mayayı kabartmanız gerekir. Önce bir kase içine maya ve şekeri alalım ve üzerine bir bardak suyun yarısını ilave edelim. Suyun ayarını elimizle kontrol ederek ılıktan sıcak duruma getirdikten sonra mayanın üzerine dökelim. Kaseyi hamur yoğuracağımız kaba alalım, maya kabarana kadar yaklaşık 10 dakika sonra bardakta kalan yarım suyuda ekleyelim ve hamur kabına dökelim.
Eğer yaş maya ile yapılacak ise, hamur kabına unu koyup havuz yapalım. Ortasına şeker ve mayayı koyup ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek elimizle eritelim.
Maya işlemini hallettikten sonra sırayla tuzunu, yağını koyup güzel bir hamur haline getirelim. Hamuru yuvarlak tepsiye elimizle bastırarak yayalım. Üzerine salça sosu sürüp kaşar rendesi serpelim ve istediğimiz malzemelerle kaplayıp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Tepsiyi çıkarıp üzerine tekrar kaşar serpelim bu sefer eriyene fırında bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder