11 Ocak 2013 Cuma

Fırın Sütlaç


Yumurtasız olmuyor, içine mutlaka koyulmalı.....

FIRINDA SÜTLAÇ

-yarım bardak pirinç
-2,5 bardak su
-1,5 bardak şeker
-1,5 kilo süt
-1,5 kaşık nişasta
-1 yumurta
-1 vanilin
-1 tutam tuz

Yapılışı:

Pirinçler yıkanıp tencereye alalım üzerine suyu koyup orta ateşte pişirelim. Sütten 1 bardak ayıralım. Suyunu çeken pirince hemen sütü, sekeri tuzu ilave edelim. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kaynatalım. Ayrı kabata 1 bardak süt ile yumurtayı çırpalım nişastayıda koyup pütürük kalmayana kadar iyice çırpıp kaynayan sütlaca yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştırarak yedirelim. Vanilyayı ekle bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Karıştıra karıştıra fırın kaplarına kepçe yardımı ile paylaştıralım.
Fırını ızgara konumunda 180 dereceye ayarlayalım. Tepsiye dizilen sütlaç kaplarının arasından yaklaşık 3 bardak kadar su koyup fırının 2 kademesine yerleştirelim. Yarım saat sürekli kontrol ederek üzerleri kızarana kadar pişirin. (kontrol edilmez ise aniden yanabilir)

Hiç yorum yok: