11 Ocak 2013 Cuma

Etli Nohut Yemeği



ETLİ NOHUT YEMEĞİ:

-2 bardak nohut (1 gece önceden suda ıslatılacak)
-2 orta boy soğan
-250-300 gr. kuşbaşı et
-2 domates veya 2 büyük tahta kaşığı domates suyu
-1 kaşık salça
-tuz
-yağ


Yapılışı:

Düdüklü tencereyi ocağa aldıktan sonra içine yağı koyup etleri ilava edelim. Etler suyunu çekip hafif kavrulana kadar hızlı bir şekilde soğanları doğrayalım. Düdüklüye soğanları ekleyip iyice kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra domates suyunu ve salçayı ekleyip 5 dakika kadar daha kavurup hemen arkasından nohutları ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip tuzunu koyalım en son bir karıştırdıktan sonra düdüklünün kapağını kapatalım. Düdüklünün düdüğünü kapatıp pıslama sesini duyduktan sonra 55 dk kadar kısık ateşte pişirelim


Hiç yorum yok: