13 Ocak 2012 Cuma

Kabak Tatlısı


Kabak tatlısını ilk defa denedim ve süper oldu. Nedense bana tutturması çok zormuş gibi geliyordu. Tam tersi çok kolaymış. Kabağın kabuğunu soymak gerçekten hiçte kolay değilmiş. Genelde havuç soyduğumuz ismini bilmediğim cırt cırt soyucu bıçak vardırya işte o soyucu ile çok kolay oldu. Aynen cırt cırt soyuldu bütün kabuklar.  Annemin bahçesinde yetiştirdiği kabaktan yaptığım için rengi açık oldu ama tadı harika.....


Malzemeler:

-Yarım kabak (Bütün kabağın yarısı)
-2 bardak şeker
-1 bardak ceviz içi

Yapılışı:

Kabağı dilim yerlerinden keselim. Kabuğunu cırt cırt soyucu ile kolayca soyduktan sonra çekirdekli kısmınıda güzelce temizleyelim. Kabağın hepsini temizledikten sonra iyice yıkayalım. İri iri doğradıktan sonra genişçe bir tencereye dizelim. Üzerine şekeri döktükten sonra tencerenin kapağını kapatarak şeker eriyene kadar bekletelim. Bir gün beklenirse daha iyi oluyor.
Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte pişirip daha sonra kısık ateşe alıp arada bir kontrol ederek pişirelim. Taşma ihtimali olduğu için sık kontrol etmek gerekir. Suyunu iyice çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Servis yaparken ceviz serpmeyi unutmayalım.........

Hiç yorum yok: